Nemzeti Tanúsító Védjegyet kaptak kempingek és üdülőház-telepek

A mintegy négyszáz magyarországi kemping közül közel harminc kemping, illetve üdülőháztelep kapott Nemzeti Tanúsító Védjegyet, amelyet Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára és Réfi Antal, a Magyar Kempingek Szakmai Szövetségének (MKSZSZ) elnöke adott át szerdán.

A helyettes államtitkár a rendezvényen hangsúlyozta: a védjegyek segítenek ismertté tenni, hogy a kempingek minőségi, sok generációt fogadó, többféle igényt kielégíteni képes szálláshelyek. Reményét hangoztatta, hogy a magyar turisztikai piac előbb-utóbb megérik arra, hogy a védjegyek kötelezővé válhassanak, s ezáltal tagjaikat védeni tudják, ne csak marketing-, hanem működési feltételeket is biztosítsanak.

Réfi Antal elmondta, 1-5 csillagos kategóriára dolgozták ki a minőségi besorolási rendszert. Nagyon fontos például, hogy milyen a vizesblokk, hogy legyen elektromosáram-, a jobb helyeken víz- és csatornacsatlakozás is, étterem vagy bolt helyben, illetve a közelben, a kemping rendelkezzen állandó felügyelettel, két nyelven beszélő recepcióssal, továbbá megfelelő legyen a vendégek regisztrációja. A minőségi tanúsítvány három évre szól, és évenként szúrópróbaszerűen ellenőrzik, hogy birtokosai teljesítik-e a feltételeket. A minősítést vissza is lehet venni.

 

tovább.....

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/02/20/17/Nemzeti_Tanusito_Vedjegyet_kaptak_kempingek_es_udulohaz_telepek.aspx