Csillagfény Teaház - Budapest VII
Kategóriák: Teaház
Nyüzsgő őszi Budapest, szürkület, villamos csikorog, sodor a tömeg, sietek, fejemben sötét gondolatok, Ta-szuj, a halál meg az élet messziről figyelnek. Teázópartnerem kedvesen rám köszön, nagyot ugrok ijedtemben. Nevetünk, lépkedünk a Wesselényi madaras-kutyás aszfaltján kecsesen. Huszonegy vagy ötvenegy? Huszonegy. Megérkeztünk.
A Csillagfény teaház olyan, mint a neve: csillagos meg fényes. Ezenkívül illatos is: tea-, fa- és kávéillatú. Kitörő örömmel fogadnak minket a tulajdonosok. Eredeti szakmájukat tekintve asztalosok, több mint egy éve fúrják-faragják a Csillagfény teaházat. Minden az ő művük. Büszkén mutatják az asztalokat, a székeket, a polcokat, a dísztárgyakat, a hatalmas akváriumokat. És hogy ne higgyük, hogy az alkotó most majd magára hagyja alkotását, ecsetelik a következő hónapok terveit: még szebb teáskannákat akarnak, talán némelyik lámpát is lecserélik, és lehet, hogy kéne még egy galéria a felső szintre, a napfényterembe. Kérik a véleményünket: ugye, kedvesek a felszolgálók? Tetszik a lenti teremben a mennyezetet borító 12 állatövi csillagképet megjelenítő apró lámpa? És egyáltalán: milyen az első benyomásunk? Mi meg lelkendezünk: a felszolgálóknál mosolygósabbakat még nem láttunk, a csillagfényterem olyan, mint egy szentély (félhomály, halk zene, „csillagok” a plafonon), a benyomás egyértelműen pozitív. Főleg, miután megkóstoltuk a körtekert elnevezésű teakölteményt és a pici, piramis alakú sütiket, na meg a világ legfinomabb forró csokiját (Velencében ihatunk hasonlót).
Az ízlelést szaglászás követi: megismerkedünk a japán cseresznye, a rizstea, a lapacho, a sárgadinnye és az erdők királynője illatával. Legközelebb megkóstoljuk őket. Vásárolunk a legizgalmasabb teákból otthonra is, és megfogadjuk, hogy hamarosan visszatérünk, ugyanis nemsokára csokifondü is kapható lesz.

Jellemzők
Kapcsolat

Csillagfény Teaház

Megye: Budapest

Település: Budapest VII


Budapest, VII. Wesselényi u. 21.
Telefonszám: 06 1 351-5016
Weboldal: www.csillagfenyteahaz.hu