Ómolnár Pincészet - Eger
Kategóriák: Pincészet-Borászat
Családi borászatunk és szőlészetünk generációk munkájának eredménye, folytatása. Évszázados múltat idéző tevékenységünk jelene az Egerben és környékén fekvő mintegy 20 hektáros birtokon, illetve a Szépasszony-völgyben található pincészeten alapszik. Pincészetünkben - ahol a munkálatok javarészt magunk végezzük -reduktív és oxidatív módon egyaránt készülnek borok. Nagyobb hangsúlyt kapnak azonban a több éves ászkolású, közepes és kis méretű fahordókban érlelt vörös borok.Ültetvényeinken egyaránt megtalálhatók az Egerben jelentős múltra visszatekintő hagyományos
magyar – leányka, olaszrizling kékfrankos, kadarka -, valamint a világfajták – sauvignon blanc, blauburger, pinot noire, merlot, cabernet franc és sauvignon.
Büszkeséggel tölti el családunkat a ma is aktív Édesapám, Molnár Imre életpályája, amelynek mérföldköveit néhány palack 1964-es Leányka, az ezredforduló Bikavére, s jó néhány jelenkori elismerés őrzi. Amennyiben kedvet kapott egy kóstolóra, magában vagy ismerőseivel, látogasson el hozzánk, szeretettel és jó borokkal várjuk!
Molnár Zsolt

Jellemzők

Kapcsolat

Ómolnár Pincészet

Megye: Heves

Település: EgerTelefonszám: 06 20/ 357-5557
E-mail: info@omolnarpinceszet.hu
Weboldal: www.omolnarpinceszet.hu