Programok
Látnivalók

HirdetésHirdetés

Bakonybéli Hubertus Vendégház - Bakonybél
Kategóriák: Vendégház
A bakonybéli friss, tiszta levegő, gazdag állat és növényvilág, az itt élő emberek vendégszeretete felejthetetlen élményt nyújt.
Szeretettel várjuk vadászok, családok, baráti társaságok, minden természetkedvelő, túrázni és pihenni vágyó jelentkezését!
Jöjjön el, legyen a vendégünk!

A BAKONYBÉLI HUBERTUS VENDÉGHÁZ
A Bakonybéli Hubertus Vendégház Bakonybél egyik legszebb helyén, közvetlenül az erdő szélén helyezkedik el.
Vendégeink rendelkezésére áll egy teljesen elkülönített lakrész igényesen berendezett, hangulatos nappalival, felszerelt konyhával, mely önellátásra is alkalmas.
2 x 4 fő elhelyezését tudjuk biztosítani.
A vendégeink kikapcsolódásához az alábbiakkal tudunk hozzájárulni:
 A kertben bográcsozó- és szalonnasütő hely, grillezési lehetőség áll vendégeink rendelkezésére.
 Kerti bútor, hintaágy
 Vadászaton való részvétel
 Vadmegfigyelés
 Túravezetés
 WIFI
 Klíma
 Minden szobában kábel tv
 Disznóölésen való részvétel
 Kerékpárkölcsönzés
 Favilla, fagereblye készítésének bemutatása
 Sátorozási lehetőség
 Étkezési lehetőség 100 m-en belül, házias ízekkel, igény szerint diétás ételekkel
 Autóbuszmegálló 50 m-re, Budapestről, Veszprémből közvetlen járat.

A környékben túra útvonalak, bográcsozó helyek várják a kikapcsolódásra vágyókat, kirándulókat.

BAKONYBÉL
Veszprém megyében, a Bakony északi részén, az úgynevezett Magas-Bakonyban elterülő község Magyarország egyik kedvelt dunántúli üdülő- és kiránduló-központja. A tengerszint felett 250-300 méter magasságban fekvő, 1500 lelkes községet 500-700 m magas hegyvonulatok ölelik körül. A szájhagyomány szerint neve is innen ered: a Bakony „belében” terül el. Zirc felől érkezve a Nagy - Somhegy (649 m) alatt vezet el az út, távolabb a Kőris-hegy (709 m), tetején a polgári repülést segítő radarállomás fehér gombára emlékeztető építményével, majd a Kék-hegy (661 m), a Pápavár (531 m), a Középső-Hajag (646 m), a Gát-hegy (494 m), a Tönkölös-hegy (515 m). Más sziklás ormai is mind 400 méter körüli magasságúak. A változatos felszín miatt útjai kanyargósak, emelkedők-lejtők váltják egymást, csodálatos, változatos látványt nyújtva az ideérkezőnek.
Zirctol 18, Pápától 33, Veszprémtől 40 km-re fekszik. A községen átfolyó Gerence-patak a környékbeli nagyszámú „kútnak” nevezett, állandó és időszaki forrásokból (Király-kút, Szarvas-kút, Hármas-kút), valamint a kisebb patakok vizéből táplálkozik (Gella, Öreg-Séd, Vörös János-Séd, Fekete-Séd, Somberek-Séd, Szömörke). A vízátereszto rétegeken átjutva a lehulló csapadék a mélyben karsztvízként marad meg. A vízmű 300 méter körüli mélységből szivattyúzza a tiszta karsztvizet. A víz természetformáló munkája nyomán a mészkőből és dolomitból felépülő hegyekben számos barlang képződött. A kanyargós szurdokvölgyek önmagukban is geológiai ritkaságoknak számítanak. A földtörténet korábbi időszakában a még sík térszínbe belevágódtak a felszíni vízfolyások medrei. A hegység kiemelkedése során ezek a medrek mélyülni kezdtek megtartva kanyargósságukat. Köszönhető ez a víz által szállított kavics és törmelék koptató hatásának. Az ilyen típusú völgyeket átöröklődött (antecedens) völgyeknek nevezzük. A meredek völgyoldalakon jól megfigyelhetjük a mészkő rétegeibe beágyazódva az egykor élt élőlények maradványait – fosszíliáit. Ilyen meredek szurdokvölgy például a Gella patak völgye, vagy a Fekete-Séd völgye. A kisebb barlangok, mint a Som-hegyi Nagy- és Kis-Pénzlyuk barlangok, a tönkölösi Likaskő, a szarvadárki Odvaskő, a szárazgerencei Pörgöl, kedvelt kirándulóhelyek. A táj éghajlata hegyvidéki jellegű. A lehulló csapadék éves átlaga napjainkra sajnos már nem éri el a 750 mm-t. Télen előfordul az 1 méter körüli hó, amely a lombos fafajtákkal és fenyőkkel övezett hegyoldalakon csodálatos látványt nyújt. Tiszta erdei levegője gyógyhatású.

ÁRAK
Vendégházunk egész évben vendégeink rendelkezésére áll.
Apartmanként, illetve szobánként is kiadó.
Apartmanként: 20 000 Ft/éjszaka
Szobák személyenként 3 000 Ft/fő/éjszaka
Gyermek kedvezmény:
3 éves korig ingyen (min. két felnőtt vendéggel)
14 éves korig: 2 000 Ft /fő
Áraink az idegenforgalmi adót
(200 Ft/fő/18 év kor felett) nem tartalmazzák.

ÜDÜLÉSI CSEKKET ELFOGADUNK!

Szállás jellemzők

Kapcsolat

Bakonybéli Hubertus Vendégház

Megye: Veszprém

Település: Bakonybél


8427 Bakonybél, Jókai utca 47.
Telefonszám: 20/ 345 01 40
Fax: 88/ 461 034
E-mail: birnbauerne.gizi_KUKAC_gmail.com
Weboldal: www.hubertusbakonybel.hu

Vissza az előző oldalra
Hozzászólások, vélemények

Hozzászóláshoz be kell jelentkezni!