Programok
Látnivalók

HirdetésHirdetés

Csiki Pihenőkert, Árpád-kori régészeti park, erdei iskola és nyári tábor, jurta camping - Budaörs
Kategóriák: Kemping
Kellemes természeti környezetben, Budapest közelében található a Jurta-camping, amely teljesen felszerelt szálláshelyként várja a kirándulókat a régészeti parkban. Saját sátrakban, vagy a 11 db jurtában kínálunk egyedülálló pihenési lehetőséget.

A Törökugrató lábánál, Budaörs nyugati határában 2002-ben lezajlott régészeti feltárásokhoz kapcsolódóan jött létre az Árpád-kori régészeti park, amelyben az ásatási megfigyelések alapján rekonstruált egykori település részlete tekinthető meg: veremház, kemencék, jurta falu, korabeli növénykertek.
A Régiségbúvár Egyesület által szervezett múzeumpedagógiai programok, erdei iskolák és nyári táborok élvezetesebbé tétele érdekében számos egyéb látványosság is épült az elmúlt években: indiánfalu, favár a várszínházzal, fazekasműhely, kenyérsütő kemence, füves és homokos sportpályák, íjászpálya, játszóterek, fürdőmedence és egy kis halastó.
Egész évben kulturális, kézműves és hagyományőrző rendezvényekkel, oktatási programokkal, csapatépítő tréningekkel várjuk a Kedves Látogatókat. Komplex ökológiai és természetvédelmi nevelés folyik az erdei iskolában, amelyhez tankönyv is készült az általános iskolásoknak és óvodásoknak.
A nyári hónapokban különböző napközis és bennalvásos táborokban vehetnek részt a gyermekek: régész-, indián-, történelmi-, természetvédelmi-, kézműves-, sport-, nyelvi-, főző- és életmódtáborokban, 4-16 éves korig.
A kényelmes szállásként szolgáló, a múltat idéző jurták és a modern infrastruktúra lehetővé teszi, hogy többnapos szállást és étkezést is kínáló programokat biztosítsunk az egyéni és csoportos látogatók számára.

Jurta camping:

-2, 4, 6, 8, 10, 12 ágyas jurták, valamint sátorhelyek a camping részben
-Félpanziós ellátás, büfé, főzőfülke, bográcsozó helyek, kemencék
-Korszerűen felszerelt mosdók-wc-zuhanyzók

Programok:

-Íjászat, foci, strandröplabda, asztalitenisz, játszóterek, fürdőmedence
-Középkori társasjátékok, kézműves foglalkozások, jelmezes fotózás
-Erdei iskola programok
-Csapatépítő tréningek felnőtteknek

Oktatási intézmény vagyunk, ezért az erdei iskolai programok és nyári táborok ideje alatt, május 1- től Október 31- ig látógatokat hétköznap a játszótereken nem tudunk fogadni csak hétvégén.

Hétfő zárva
Kedd 10-16
Szerda 10-16
Csütörtök 10-16
Péntek 10-16
Szombat 10-16
Vasárnap 10-16

Szállás jellemzők

Kapcsolat

Csiki Pihenőkert, Árpád-kori régészeti park, erdei iskola és nyári tábor, jurta camping

Megye: Pest

Település: Budaörs


2040 Budaörs, Virág u. 6.
Telefonszám: 06-30-376-6699
Fax: 06-23-414-604
E-mail: info_KUKAC_csikipihenokert.hu
Weboldal: www.csikipihenokert.hu

Vissza az előző oldalra
Hozzászólások, vélemények

Hozzászóláshoz be kell jelentkezni!