Víz, Zene, Virág Fesztivál
Kategóriák: Fesztivál, Rendezvény
Időpont: 2010. Június 26. - 2010. Június 28.
A Tatán rendezett Víz- Zene- Virág Fesztivál a közép-dunántúli régió egyik legkiemelkedőbb eseménye. A minden évben június végén szervezett háromnapos eseménysorozat koncertekkel, vízi karnevállal és virágkiállítással várja a látogatókat.

A Kodály téri Zenepavilonban és a Tata templomaiban előrendezvényként szervezett komolyzenei hangversenyek a fesztivál művészeti és kulturális irányvonalát népszerűsítik. A "vizes" programok között regatta, vitorlás verseny, jet-ski, motorcsónak- és hidroplánbemutató, valamint vízi karnevál szerepel. A "virágos" esemény a Magyar Virágkötők Egyesülete által szervezett virágkötő verseny, a virágkötészeti kiállítás. Virágkompozíciók díszítik a várat, a várkapukat és a kastély homlokzatát. A kastély udvarán virágpiac, az épületben virágkötészeti kiállítás várja az érdeklődőket. A zenei kínálatban könnyű-, komoly- és népzenei együttesek fellépései szerepelnek, hazai és külföldi sztárok lépnek fel.

Zsűrizett kézműves termékek és mesteremberek bemutatói - többek között fafaragó szobrász, lópatkoló kovács, díszműkovács, korongozó fazekas, nemezes, csuhé szalmafonó, ötvös, mézeskalács festő, szűcs, üvegfestő - várja a látogatókat a kézműves vásáron a fesztivál ideje alatt.

A kiegészítő állandó programok között képzőművészeti kiállítások és gasztronómiai rendezvények is szerepelnek.
Kapcsolat

Víz, Zene, Virág Fesztivál

Megye: Komárom - Esztergom

Település: Tata


Öreg-tó
Telefonszám: 34/381-488
Fax: 34/381-488
E-mail: level@tataifesztival.hu