VeszprémFest
Kategóriák: Fesztivál
Időpont: 2013. Július 18. - 2013. Július 21.
Zenei randevú világsztárokkal. Ismét VeszprémFest Magyarország egyik legszebb barokk terén!
A tavaly "Kiváló Művészeti Fesztivál" minősítéssel kitüntetett VeszprémFest immár 9. alkalommal várja világsztárokkal vendégeit a "királynék városába".

A július 18. és 21. között zajló fesztivált a tízszeres Grammy-díjas amerikai művész, a jazztörténelem legnagyobb élő gitárosa, George Benson nyitja. Másnap kettős koncerttel várja a acid jazz, a funky, a soul és a pop zene rajongóit az izlandi Mezzoforte és a brit Matt Bianco. Péntek este kubai örömzenét hallhatunk a legendás Orquesta Buena Vista Social Club featuring Omara Portuondo előadásában. A komolyabb műfajok kedvelői Donizetti: Don Pasquale című vígoperáját élvezhetik Ruggero Raimondi és Miklósa Erika szereplésével az érseki palota történelmi díszletében.

A tavaly hagyományteremtő szándékkal bemutatkozó Rozé, Rizling és Jazz Napok kísérőrendezvény keretében a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket illetve a hazai jazz élet fiatal egyéniségeit idén július 13-22. között ismerhetik meg a további gasztrokulturális élményekre vágyók. A Rozé, Rizling és Jazz Napok zenei programjai idén is ingyenesen látogathatók.
Kapcsolat

VeszprémFest

Megye: Veszprém

Település: Veszprém


Vár utca