DUNAALMÁSI RÉTESKÉPZŐ BOR-SHOW
Kategóriák: Bor és Gasztronómia
Időpont: 2013. Április 01. - 2013. Október 31.
Új ajánlat gazdagítja a hazai turizmus kínálatát a Komárom és Esztergom között található kis faluban, Dunaalmáson. Kitalálói és megalkotói a helyi adottságokat felhasználva hoztak létre egy élményekben gazdag programot a Duna-parton, a Dunaalmási Lovarda területén, mely a faluközösségét is bevonva autentikus élményt nyújt a résztvevőknek. Érkezéskor a vendégeket kékfestő-ruhába öltözött helybéli asszonyok fogadják, mézes pálinkával és kemencében sült fokhagymás-tejfölös kenyér-lángossal. Ezután a házigazda köszönti a vendégeket és bemutatja a vendéglátókat.

A program egyik fénypontja a rétestészta elkészítésének bemutatója, mely során a helyi háziasszonyok vezetik be a vendégeket e híres magyar desszert készítésének rejtelmeibe. A vállalkozó szelleműek részt vehetnek a tésztagyúrásban, a kinyújtásában és a megtöltésében is. A vidám hangulatú „rétesnyújtó tanfolyam” után következik a környék kiváló boraiból összeállított borkóstoló, melynek során a házigazda mesél a bortermő vidékről, és a kínált borok jellemzőiről. A borkóstoló kellőképpen megalapozza az utat az ebédhez, mely a környékbeli specialitásból, a ”fedeles levesből” és természetesen rétesből áll. Az ételek mellé ásványvizet és a bemutatott borok legkiválóbbját szolgálják fel. Ebéd után alkalom nyílik egy rövid sétára a Lovardában, ahol családis hangulatban, vendégekhez szokott lovakkal, játékos kutyusokkal, számtalan simogatni való kisállattal találkozhatunk. Akár megpihenünk az öreg tölgyfapadon az üdítő séta után, akár önfeledt játékba merülünk a szabadtéri játszótéren, a környezet magával ragadja a legkisebbeket és a legidősebbeket egyaránt. A miliő önmagában feltöltődést nyújt a maga békéjével, meghittségével, mely kellemes kikapcsolódás jelent a család minden tagjának.

A helyi kézművesek portékájából vásárolhatnak a vendégek kézi festésű üvegdíszeket, ezüst rézműves munkákat vagy kukoricacsuhéból készült népművészeti ajándéktárgyakat. A helyszín különleges adottsága, hogy az autóbuszos megközelítésen kívül a csoportos vendégek hajóval is könnyen elérhetik a falut. Saját kikötőjének köszönhetően a luxus szállodahajók könnyűszerrel horgonyt vetnek a program helyszínétől 10 percre, a Budapest-Bécs turista útvonal kiváló, új színfoltjává válva ezzel.

A magyar vendégszeretetet hitelesen tükröző, családias program, a falubéliek szívből jövő vendéglátása és a festői természeti környezet összhangja páratlan élményt és életre szóló emléket nyújt mindazoknak, akik elfogadják a Dunaalmási Lovarda szíves meghívását!
Kapcsolat

DUNAALMÁSI RÉTESKÉPZŐ BOR-SHOW

Megye: Komárom - Esztergom

Település: Dunaalmás


Dunaalmási Lovarda