Disznótoros Kolbászfesztivál
Kategóriák: Fesztivál
Időpont: 2015. Október 16. - 2015. Október 18.
100% hagyományőrző kolbászfesztivál Budapesten!
2015. őszén ismét Disznótoros Kolbászfesztivál lesz a Vasúttörténeti Parkban.

A 2014. novemberi első rendezvény nagy sikerére való tekintettel, a Disznótoros Kolbászfesztivál 2015. október 16-18-ig ismét megrendezésre kerül a budapesti Vasúttörténeti Parkban. 2014-ben végre sikerült olyan rendezvényt csinálni Budapesten, ami a hamisítatlan vidéki hangulatot hozta el a fővárosba! A Disznótoros Kolbászfesztivál merőben új, 100% hagyományőrző stílusával lepte meg a közönséget. A Vasúttörténeti Parkban valódi hagyományőrzést láthattak, disznóvágás és disznó feldolgozás bemutatókat, füstölt kolbászokból és disznótoros ételekből pedig hatalmas választékból vásárolhattak a kolbász és a gasztronómia utcákban. Örömmel jelentjük, hogy 2015-ben már két kolbász utca és disznótoros utca is lesz a második budapesti „Disznótoros Kolbászfesztivál”-on.
A szervezőgárda 2015-ben rengeteg újdonságot vezet be:
- A kolbászfesztivál belépőjegyeinek árát lejjebb visszük. A felnőtt belépőjegy ára 2.500Ft-ról 1.999Ft-ra mérséklődik, a 4 fős családi jegy ára 5.999Ft-ra csökken. Közkívánatra bevezetjük a nyugdíjas jegyet, mely a gyerek jegy árával azonos: 1.500Ft. Ehhez jönnek hozzá a bővülő kedvezmények!

- A pénteki rendezvénynapra nyugdíjas napot és „kolbászvásár”-t hirdetünk, 999Ft-os kedvezményes egységárú belépőjeggyel. A kolbászvásáron hatalmas kolbászválasztékból és mindenféle disznótoros finomságból válogathatnak majd a pesti népek.
- Új támogatónk jóvoltából a bejáratoknál üdvözlő italt kapnak ajándékba a látogatók.
- Bevezetjük az ingyenes „Kolbászfesztivál Busz”-t. A látogatók a Nyugati-Pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között oda-vissza díjmentesen közlekedhetnek, a rendezvény teljes nyitvatartási ideje alatt folyamatosan. Mostantól nyugodtan kóstolhatnak pálinkát a látogatók. Nem kell majd attól félni, hogy nem tudnak hazajutni a rendezvényről. Továbbra is lesz Taxi droszt és sofőr szolgálat a rendezvény vendégeinek kiszolgálására.
- A vidékről érkezőkre is gondoltunk: A MÁV-al és a Volánnal szerződést kötöttünk. A vidékről a Disznótoros Kolbászfesztiválra utazók 50%-os utazási kedvezményt vehetnek igénybe. Tennivalójuk csak annyi, hogy a jegypénztáraknál a vonat vagy a busz jegyüket lepecsételtetik.
- Újdonság lesz a bankjegy automata a Vasúttörténeti Parkban. 2015-től a helyszínen lévő bankjegy automatából lehet majd készpénzt felvenni.
- 2015-től kolbászgyúró versenyt rendezünk, a közönség igényét követve. Már az első Disznótoros Kolbászfesztiválon több mint száz csapat jelezte részvételi szándékát 2015-re. A kolbászgyúró versenyt vasárnap délelőtt rendezzük a 3.000nm-es fűtött Orient csarnokban. A kolbászgyúró versenyre a jelentkezéseket e-mailben várjuk ide: iroda@kolbaszfeszt.hu Szombaton is lesz kolbászgyúró verseny a meghívott vendégek részére, de ennek a részletei maradjon egyenlőre titok.
- Guiness rekord kisérlet a budapesti „Disznótoros Kolbászfesztivál”-on! A rendezvényen elkészítjük a világ leghosszabb kolbászát.

A belépőjegyet elővételben továbbra is meg lehet vásárolni az ismert országos jegyirodákban. A rendezvény helyszínén a belépőjegyek nem csak készpénzzel vásárolhatók meg, hanem bármilyen bankkártyával, mindhárom fajta SZÉP Kártyával, OTP Cafeteria, Erzsébet és Sodexo Utalványokkal is. Ismét hatalmas zenei kínálattal várjuk majd a látogatókat. A programkínálat a folklór terén tovább fog bővülni, ezzel tovább erősítve a rendezvény hagyományőrző jellegét. Pénteken az idősebb korosztálynak szeretnénk kedveskedni a „Fásy mulató”-val, szombaton fiatalos fesztiválnapot tartunk a legkedveltebb előadókkal és tribute zenekarokkal. Vasárnap a nosztalgia jegyében lesz összeállítva a zenei kínálat, magyar és külföldi slágerekkel. Tekintettel a hatalmas rendezvényterületre, nagyobb gondot fogunk fektetni a látogatók informálására arról, hogy a három színpadon mikor milyen fellépők lesznek. Ingyenes szolgáltatások sora várja a látogatókat a Disznótoros Kolbászfesztiválon: díjmentes parkolás, díjmentes WC és mosdó használat, díjmentes ruhatár, díjmentes utazás a Kolbászfesztivál Busszal, díjmentes egészségügyi ellátás, üdvözlő ital a bejáratoknál.
Rengeteg ingyenes szolgáltatás a családosoknak: népi játszótér, ugráló vár, arcfestés, gyerekfoglalkoztató, népművészeti foglalkoztató, állat simogató, vasútmodell és terepasztal kiállítás, mesés és zenés színpadi programok, táncház, kukorica morzsoló és daráló interaktív kiállítás, stb… Ingyenes programok felnőtteknek: oldtimer autó és motor kiállítás, veterán traktor és gép bemutatók, vasúti kocsi kiállítás, gőzmozdony kiállítás, fordítókorongozás, tájház múzeum és rengeteg zenei program! (a programok ingyenes igénybevételéhez csupán a Disznótoros Kolbászfesztivál belépőjegyet kell felmutatni)
Vasutas interaktív programok: gőzmozdonyozás, kerti vasú 5 szerelvénnyel, hajtányozás, sínautó és lóvasút. A versenyszellem jegyében a kolbászgyúró csapatok között hajtány versenyt rendezünk. Ismét 100% hagyományőrző disznóvágás és disznó feldolgozás bemutató lesz naponta kétszer. A malacokat ismét a 115 éves cséplőgépből kipotyogó szalmán fogják megperzselni a böllérek és a helyszínen felépített Csabai Tájház udvarán fogják elkészíteni a világhírű Csabai Kolbászt és mindenféle egyéb disznóságot.

A 2015-ös Disznótoros Kolbászfesztivál időpontja: okt. 16-18. (péntektől vasárnapig). Nyitva tartás: pénteken 13:00-22:00-ig, szombaton 09:00-23:00-ig, vasárnap 09:20:00-ig. A rendezvény fővédnöke: Tarlós István, Budapest Főpolgármestere.

Az árusoknak itt lehet jelentkezni fotóval és telefonos elérhetőség megadásával: info@kolbeszfeszt.hu Csak hagyományőrző, kézműves termékekkel és a háztáji készítésű ételféleségekkel lehet jelentkezni árusításra. Kérjük ne jelentkezzenek a következő termékekkel: hot-dog, hamburger, pizza, édesség, napszemüveg, műanyag játék, papucs, ékszer, bazár, zsákbamacska, stb…
A rendezvényről folyamatosan frissülő információk: kolbaszfeszt.hu
facebook.com/Disznótoros Kolbászfesztivál
Kapcsolat

Disznótoros Kolbászfesztivál

Megye: Budapest

Település: Budapest


Tatai út 95, Vasúttörténeti Park
Telefonszám: +3618780157
E-mail: info@kolbaszfeszt.hu
Weboldal: www.kolbaszfeszt.hu