Látnivalók - Közép-Dunántúl » Tata
Látnivalók
A teret, melyet 1946-ban neveztek el Országgyűlés térnek, a pestis járvány miatt Tatán 1510-ben tartott országgyűlés tette nevezetessé. II. Ulászló /1490-1516/ király kevés megszakítással az egész nyarat városunkban töltötte. Itt volt a királyi udvartartás és ide hívták össze az országgyűlést is. A mai kapucinus templom és rendház előtti téren ülésező országgyűlést maga a király vezette. A tanácskozáson országos méltóságok /pl. Bakócz Tamás, esztergomi hercegprímás...
Látnivaló - Közép-Dunántúl - Tata - Harangtorony  - Tata
A templomot Kuttner József építette, de a munkában Fellner Jakab is részt vett. Az épületnek nincs harangtornya, csak szerény huszártorony tartozik hozzá, ezért épült a híres harangláb, ami óratorony is. Ma plébániaház az egykori kapucinus rendház. Az 1743-1744 között épült barokk ház kőkeretes kapuja felett XVIII. századi. barokk freskó látható.
Látnivaló - Közép-Dunántúl - Tata - Kapucinus templom  - Tata
A XVIII. században épült, barokk stílusú Pötörke-malom az egykori tulajdonos családnevét őrzi. A Fellner Jakab által tervezett malom még a két háború között is dolgozott. Ma alkotóház és iroda.
Látnivaló - Közép-Dunántúl - Tata - Pötörke-malom  - Tata