Látnivalók - Közép-Dunántúl » Gárdony
Látnivalók
Az ország első madármegfigyelő állomását hozták létre itt 1928-ban. A II. világháborúban elpusztult állomás utóda a Chernel Istvánról elnevezett madárvárta. Az ország első madárvártája Radetzky Dezső nevéhez fűződik, akinek madárvédelmi tevékenységét fia Radetzky Jenő folytatta. Az életterek radikális csökkenése és a növekvő turizmus hatására a Madártani Intézet 1958-ban védetté nyilvánította a tó nyugati nádasainak nagy részét, de a 420 hektáros rezervátum kicsin...
Látnivaló - Közép-Dunántúl - Gárdony - Madárvárta, Madártani kutatóállomás - Gárdony
Az agárdi Parkerdő és szabadidő központ sportlétesítményei és pihenőparkja a sport-rekreációt kedvelők bázisa. A Parkerdő játszóteréről nyári eső után nem ritka látvány a réten sétáló gólya. Itt rendezik meg minden évben a Nemzetközi Hőlégballon Találkozót.
Látnivaló - Közép-Dunántúl - Gárdony - Parkerdő és szabadidő központ - Gárdony
A felújított szülőházban berendezett új, színvonalas emlékkiállítás május-október vége között hétfő kivételével minden nap 10-18 óra között várja az érdeklődő kirándulókat. A ház novembertől májusig kulcsosházként üzemel. Kérjük, hogy látogatási szándékukat előre jelezzék az alábbi elérhetőségeken. A múzeum nyitva tartása: május 1.- szeptember 30. hétfő kivételével minden nap 10.00-18.00 óráig.
Látnivaló - Közép-Dunántúl - Gárdony - GÁRDONYI GÉZA SZÜLŐHÁZA MÚZEUM - Gárdony