Hajdúszoboszlói Aquapark
Kategóriák: Aquapark
A családi vízi szórakoztatási örömöket szem előtt tartva a HUNGAROSPA Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Rt. 2000-ben megépíttette a strandon Magyarország első csúszdaparadicsomát.
A szükséges elemeket Spanyolország-ból rendelték meg. Az új turisztikai termékhez nagy segítséget nyújtott az Európai Unió PHARE Regionális Kísérleti Programjától kapott pályázati támogatás és a Gazdasági Minisztérium kamattámogatása. Az Aquapark már júniustól fogadhatta a látogatókat, s a hazai és külföldi vendégek körében egyaránt óriási népszerűségre tett szert.

Mert "szuper jó" - így reagáltak mind, mintha össze-beszéltek volna, a különleges élménnyel telhetetlen ifjak és örök ifjak e sorok írójának spontán közvélemény kutatásakor.
A 12 méter magas indítótoronyból indulva kilenc különféle pályából választhatnak a nagy csobbanás szerelmesei. Van itt négypályás óriás-, kétféle kamikaze, óriás csavarcsúszda, "fekete lyuk", és "őrült folyó". Utóbbiakon kizárólag extra úszógumikkal "közlekedhetünk".
Az apróságokat a tengerparti világ csobogói, a medencében álló élethű elefántjai, két gyermekcsúszda, valamint fajátszótér kápráztatja el!
A csúszdapark a strand hátsó részén lévő egy hektáros területen található, szerelmesei kétórás vagy egész napra szóló belépőt válthatnak.

Mivel az Aquapark kapacitása már az első két évben kicsinek bizonyult; ezért 2002-ben területét duplájára bővítették, valamint 3 új csúszdaelem épült (Niagara, big hole, twister), így a csúszdák össz hossza meghaladja az 1 km-t. Aki elfáradt a csúszdázásban, az a sodrófolyóban vagy a 3 új strand-medencében pihenheti ki magát (felnőtt, gyermek és bébimedence). A bébimedencében vízi vár várja a legapróbbakat.
Kapcsolat

Hajdúszoboszlói Aquapark

Megye: Hajdú-Bihar

Település: Hajdúszoboszló


4200 Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.
Telefonszám: 06 (52) 558-558
E-mail: info@hungarospa-rt.hu
Weboldal: www.hungarospa.biz