Zsongó Bárka
Kategóriák: Játszóház
Gárdony városában élő kisgyermekes családok alapítottuk a Zsongó Bárka Baráti Kört 2005. elején. Tagjaink többsége anya, aki a családalapítás után nem borult fejjel a leveses fazékba. Éreztünk magunkban kellő elhivatottságot és energiát ahhoz, hogy az otthoni feladatokon túl a családunk és más gyermekesek örömére értékes, tartalmas programokat szervezzünk. Élvezzük az apák és a nagyszülők, barátok, szomszédok, ismerősök támogatását is, amely nem csak elismerő szavakban, hanem segítő közreműködésükben is megmutatkozik.
Miután a csapat és a programok kinőtték közös alkalmaink első helyszínét, egy családi ház tetőterét, a Gárdonyi Református Egyházközség ajánlotta fel számunkra a régi parókia épületét, amelyet társadalmi munkával, közösen csinosítottunk ki és itt hoztuk létre a Zsongó Bárka családi játszóház és közösségi műhelyt.
Félszáz szülő, családtagok, barátok áldozatos munkájának és helybeli szponzorok eszköz-támogatásának a segítségével tettük alkalmassá az öreg, 125 éves épületet programjaink befogadására. A Bárka ház 2005. szeptemberben nyitotta meg kapuit. Kerek 3 évig az öreg ház volt az otthonunk, majd 2008. júliusban az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő épületében kaptunk egy szép, modern, de nagyon kicsi termet. Ekkor a Fürdő és az UNICEF Magyar Bizottság támogatása által lehetőségünk nyílt egy nagyobb volumenű eszközfejlesztésre is.
2007-ben alapítottuk a Zsongó Bárka közhasznú egyesületet, mely 2008. februárban lett bejegyezve. Non-profit tevékenységet folytatunk, önkéntes alapon szerveződünk és társadalmi munkában szervezzük feladatainkat. Ki-ki ott segít, ahol és amennyit tud. Nincs alkalmazottunk, mindenki munkája és szülői, családi teendői mellett, szabadidejében dolgozik a Zsongó és a közösség javára. Számos szakember segít bennünket, rendszerint társadalmi munkában. Az önkéntesek önzetlen segítsége nélkül nem tudnánk fennmaradni!
Gárdony város és a Velencei-tó környéke családjai számára 2005-óta szervezünk gyermekprogramokat heti rendszerességgel: játékos foglalkozásokat, valamint a gyermekek, a családok felnőtt tagjai számára kulturális programokat. Közösségi, kulturális programjaink között szerepelnek családi zenés délutánok, báb-előadások, író-olvasó találkozók, koncertek, kerekasztal beszélgetések, közös kirándulások és más színvonalas programok.
Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekeknek szóló közösségi alkalmakat a gyermekek szüleikkel együtt élvezhessék.
Nagy örömünkre a megnyitó rendezvényünk óta eltelt négy évben a Velencei-tó környéki településekről, sőt, messzebbről is látogatják a Bárkát a környékbeli családok. A Bárka magját kb 20-25 család alkotja, rendszeresen járnak a programjainkra kb. 50 család és a nagyobb rendezvényeken 100-150 család is megfordul.

Kapcsolat

Zsongó Bárka

Megye: Fejér

Település: Gárdony


2484 Agárd, Határ út - Agárdi Gyógy- és Termálfürdő épületében, az első emeleten, a lépcső felőli folyosó végén balra.
Telefonszám: 70 4411 53 33, 22 370 181,
Fax: 22 0355 405
E-mail: zsongosziget@gmail.comEz az e-mail cím megvédésre kerül a spamrobotok ellen, megtekintéséhez engedé
Weboldal: www.zsongobarka.hu