Nagyatád Fürdők és Sportlétesítmények
Kategóriák: Gyógy-és termálfürdő, Strandfürdő
Városi Termál-és Gyógyfürdő:
Nagyatád idegenforgalom bázisát többek közt a Termál- és Gyógyfürdő jelenti. A fürdő egy természetvédelem alatt álló parkban fekszik, s ezzel az üde környezettel biztosítja a gyógyulás alapjait is.A gyógyfürdőben három fedett, különböző hőfokú medence található. Ezek hőmérséklete 32, 38, 42 C°A különálló átriumos medencét a finn típusú szaunához kapcsolódóan is használják, melynek vize 30- 32 C°-os.A külső, szabadtéri részen két medence található. Az egyik 25 méteres, 30 C°-os, feszített víztükrű medence mellett, egy meleg vizes ülőmedence is várja a látogatókat.A gyógyvíz összetétele alkáli - hidrogén karbonátos hévíz. A gyógyvíz többek közt kopásos degeneratív ízületi betegségek, gerincműtétek, sebészeti műtétek utókezelésére, gyulladásos ízületi megbetegedések inaktív időszakban való gyógyítására alkalmas. A gyógyvizet fürdőkúrán kívül ivókúrára is használják. Javasolt az ivókúrát gyomorsavtúltengés, emésztési zavarok, epebántalmak, székrekedés esetén alkalmazni, de ezek mellett bárki fogyaszthatja orvosi utasítás nélkül is. A Gyógyfürdő területén belül gyógyászati kezelés is folyik. A gyógyvíz, valamint az ahhoz kapcsolódó és azzal összefüggő izoterápiás kezelések, a fájdalmak csillapítására, megszüntetésére, izomlazításra és a gyulladások csökkentésére kiválóan alkalmas. A kezelési módok mecsanoterápiából, hydro - és balneoterápiából, elektroterápiából állnak. Alkalmaznak száraz, valamint víz alatti masszázst, illetve gyógytornát. A kezelések közé tartoznak a különféle pakolások és borogatások. Ezek típusai: antiflogisztikus pakolások, ami gyulladáscsökkentő hatású, a kénpakolás, a ritex pakolás és az iszappakolás. H: 07:00- 16:00K- V: 07: 00- 18:00A kültéri strandmedence minden nap 10 órától tart nyitva!

Városi Termál-és Strandfürdő:
A modern, minden igényt kielégítő kialakítása, megnyugtató környezete a legideálisabb körülményeket teremti a felhőtlen kikapcsolódáshoz. A strand a város északi szélén található, mintegy 1000 méterre a Gyógyfürdőtől. 6 hektáros területével nagy szabadteret biztosít a nyaralni, napozni , sportolni vágyóknak.A strandon 4 medence található. Az egyik egy 50 x 21 méteres 8 pályás feszített víztükrű vízforgatós versenymedence. A hőfoka 24 - 26 C° a versenyekhez, edzőtáborokhoz szükséges eszközök rendelkezésre állnak a strandon. Minden évben több városból érkezik edző csapat és a nagyatádi triatlonisták is itt végzik felkészülésüket. A termálvizes pezsgőfürdős medence alakos, nagysága 225 m2-es , hőfoka 34 - 38 C°-os. A medence szabadtéri, de az erős napsütéstől és a szitáló esőtől a felette elhelyezett tetőszerkezet védi a fürdőzőket. Ebben a medencében az ember egyszerre élvezheti a termálvíz jótékony hatását, a légfúvós pezsgőfürdő masszírozó hatását és a tölcsér alakú szökőkútból lezubogó víz dögönyöző élményét. A legújabb létesítmény a 28-32 C°-os, 530 m2 -es strand -élménymedence. Itt vállzuhany, buzgárok, derékmasszázs, vízáram, napozósziget, levegőbe fúvás, valamint csúszdák várják a vendégeket. A családias üdülés kényelmét teremti meg a gyerekeknek kialakított kispancsoló és a fából készült játszótér. A strand területe kiválóan alkalmas sportolásra, szabadidő eltöltésére is. Erről strandröplabda -pályák, kisméretű futballpályák, street ball pályák és egy nagyméretű sakktábla gondoskodik. A strand több nemzetközi versenynek is helyt ad. Ilyen a minden év augusztusában megrendezésre kerülő Extreme Man Hosszútávú Triatlon Bajnokság. 2008-ban pedig első alkalommal kerül megrendezésre, az I. Ifjúsági Strandkézilabda Európa Bajnokság a nagyatádi Termálstrandfürdőn.

Nagyatádi Tanuszoda:
2008 augusztusában került átadásra a Termál Strandfürdő közvetlen szomszédságában, 5000 m2-es területen Nagyatád legújabb sport- és szabadidős létesítménye, a fedett Tanuszoda.
Az új létesítmény egy 25 méteres úszómedencével, tanmedencével, szaunával és a hozzá tartozó merülő medencével várja vendégeit.
* Úszómedence mérete: 11 x 25 m, mélysége: 0,9-1,80 m, vízhőmérséklet: 27 °C
* Tanmedence mérete: 6,00 x 12,5 m, mélysége: 0,7-1,20 m, vízhőmérséklet: 30 °C
Az uszoda egész éves üzemelésű.
A Tanuszoda műszaki adatai mindenben megfelelnek a Sport XXI. követelményrendszerének:
Parkolás: 38 db személygépkocsi parkoló - köztük 2 db mozgáskorlátozottak számára -, valamint 1 db autóbusz parkoló áll a látogatók rendelkezésére. A parkolót és az uszodát 1,5 m széles, térkőből épült járda köti össze, az épülethez érkezve 40 férőhelyes tároló várja a kerékpárral érkezőket.
Földszint: Az aulában pénztár, ruhatár, férfi-női WC-mosdó helyiségek kerültek kialakításra. Az aulához két bejárat is tartozik, amelyekhez akadálymentes közlekedési útvonal kapcsolódik. A mozgásukban korlátozottak részére külön öltöző-mosdó is készült. Az É-i és D-i folyosóról nyílnak a férfi, női, illetve fiú, lány öltözőhelyiségek, 70 férőhelyet biztosítva - ezekből 2 db a mozgáskorlátozottak számára fenntartva -, valamint a zuhanyzók és mosdóhelyiségek. Ezen a szinten kaptak helyet továbbá az edzői, tanári, úszómesteri öltözők is. A medencetérből még raktárak, uszodagépész raktárak, WC-mosdó helyiségek nyílnak.
Galériaszint: Az úszni nem kívánó kísérők, szülők a várakozáshoz a lelátót vehetik igénybe, melyhez a földszintről lépcső vezet. A galériaszintre érkezve közvetlenül a büfé található, ahol poharas italokat, valamint előrecsomagolt, hűtött ételeket fogyaszthatnak a látogatók. Az É-i és D-i szárnyon kerültek kialakításra a férfi, női vizesblokkok, tornaszoba, raktár, irodahelyiség és a szellőzőgépház.
Kapcsolat

Nagyatád Fürdők és Sportlétesítmények

Megye: Somogy

Település: Nagyatád


7500 Nagyatád, Széchenyi tér
Telefonszám: 82/351-802, 82/553-590
Fax: 82/553-591
E-mail: gyogyfurdo@nagyatad.hu
Weboldal: sites.google.com/site/furdokessportletesitmenyek/