Szigetvári Gyógyfürdő
Kategóriák: Gyógy-és termálfürdő
Szigetvár egyik legnagyobb vonzereje - történelmi múltja és épített kulturális öröksége mellett - a kiváló minőségű gyógyvíz. Ezért is volt már közel ötven éve a város egyik leghőbb vágya egy európai színvonalú gyógyfürdő megépítése, mely fürdő építési munkálatai végül 2007. év szeptemberében fejeződtek be. A három éven át tartó építkezés eredményeként Szigetvár város szívében - a régi termálfürdő helyén - egy kiemelkedően impozáns, szemet gyönyörködtető létesítmény valósult meg.
A gyógyfürdő egyedi megjelenését és atmoszféráját Masszi Pál építész grandiózus tervei, valamint Bozsogi - Dobány képzőművész alkotópáros által megálmodott - és a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra által legyártott ? szobrok, domborművek és kerámiák határozzák meg.

Az 1,2 milliárd Ft-os beruházás a helyi Önkormányzat finanszírozásában, a SZIGET-VÍZ Kft. által felvett 400 millió Ft-os hitelből és a Széchenyi terv pályázaton nyert 200 millió Ft-os összegből valósult meg. A gyógyfürdőt a társtulajdonos, SZIGET-VÍZ Kft. üzemelteti.
Gyógyfürdőnk hét medencével, számos gyógyszolgáltatással és színvonalas vendéglátó szolgáltatásokkal várja vendégeit.

A kiemelkedően jó minőségű gyógyvízre alapozva a tervezés fázisában generáltervezőnk nagy hangsúlyt fektetett egy olyan gyógyrészleg kialakítására, mely komplex gyógyszolgáltatásokat nyújt a gyógyulni vágyók számára. Az OEP-pel történő folyamatos kapcsolattartásunk eredményeként már a biztosító által támogatott vendégeket is ellátjuk.
Gyógyrészlegünk törekszik a vendégek minél szélesebb körű, minél magasabb színvonalú gyógy-és wellness szolgáltatásainak kielégítésére. A hidroterápiás kezeléseken kívül balneoterápiás, és elektroterápiás kezeléseket is végeznek a kiváló képesítéssel rendelkező szakembereink.
A gyógyszolgáltatások mellett napjainkban egyre jelentősebb a lakosságban megfogalmazódó igény a wellness szolgáltatások iránt. Ezen igények kielégítésére masszázsok, finn és infraszauna, jakuzzi, gőzkabin kialakítására került sor, hogy ezáltal még teljesebb lehessen szolgáltatásaink köre.


Kapcsolat

Szigetvári Gyógyfürdő

Megye: Baranya

Település: Szigetvár


7900 Szigetvár, Tinódi u. 1/1.
Telefonszám: (+36) 73/510-485, 73/510-486
E-mail: furdo@szigetviz.hu
Weboldal: www.szigetvarigyogyfurdo.hu