Petőfi Vadásztársaság
Kategóriák: Vadászat
A kiskunfélegyházi Petőfi Vadásztársaság a 03-6039 kódszámú vadgazdálkodási egység 9.418 ha nettó vadászati jogát béreli a földtulajdonosok közösségétől. Területe Magyarország földrajzi közepén,a Duna és a Tisza folyók közén lévő alföldi síkságon található,Kecskemét és Kiskunfélegyháza között.Kifejezetten apróvadas területünk jellemzően intenzív mezőgazdasági művelésű,kisebb erdőfoltokkal,ligetekkel tűzdelt.Néhány kép a területről.
A vadászterület határai:
Kiskunfélegyházától nyugat-északnyugat irányba a Majsai út,M-5 autópályáig,majd az M-5 autópálya mentén a Kunszállási bekötőút E-75 főút felé észak-kelet irányába.

Az E-75 úttól a kiskunfélegyházi közigazgatási földhatárút mentén Feketehalomig ,innen dél-kelet irányba a közigazgatási földhatárút Borsihalomig, a Kiskunfélegyháza-Tiszaalpár műút kereszteződéséig. E ponttól dél-nyugat irányban a Tiszaalpárról Kiskunfélegyházára vezető műút a határ.
A vadásztársaság célja,hogy az egyesületekre és a vadásztársaságokra, a vadgazdálkodásra és a vadászatra, a fegyver és a lőszer tartására, valamint használatára vonatkozó jogszabályok és szabályzatok megtartásával, valamint megtartatásával, a társadalom érdekeivel - különösen a helyi erdő- és mezőgazdasági érdekekkel összhangban - továbbá a környezet és a természetvédelmi előírásokra figyelemmel szakszerű és tervszerű vadgazdálkodással, a legcélszerűbb együttműködési formák kialakításával és példás egyesületi élettel tagjai részére kulturált sportvadászati lehetőséget biztosítson.

Vadállományunk mennyiségileg és minőségileg is átlagon felüli.
Évente az alábbi mennyiségű vad kerül terítékre:
Őzbak 40 db
Őztarvad 80 db
Mezei nyúl 500 db
Fácánkakas 3000 db
Balkáni gerle 1500 db
Vadászvendégeinket saját vadászházunkban vagy három illetve négy csillagos szállodában tudjuk elhelyezni.Külföldi vendégeink részére természetesen angol és német tolmácsot biztosítunk fax vagy e-mail megkeresés esetén.

Kapcsolat

Petőfi Vadásztársaság

Megye: Bács-Kiskun

Település: Kiskunfélegyháza


6100 Kiskunfélegyháza, Pf:51.
Telefonszám: +36-70-318-6585 , +36-70-389-3438
E-mail: szurmoandras@gmail.com , drsorosjozsef@gmail.com
Weboldal: www.gportal.hu/portal/petofivt-kkfh