Csabai Ifiház
Kategóriák: Szabadidő központ
A Békéscsabai Ifjúsági Ház és Általános Társaskör 1969. óta működik. Ifjúsági és úttörőházként kezdte tevékenységét, így az elmúlt évtizedekben az ifjúsági korosztály számára szervezte rendezvényeit. A '90-es évek óta a gyerektől a felnőtt korosztályig mindenki találhat programot, közösséget az idelátogatók közül. Az utóbbi években koncentráltan jelent meg a közösségek, csoportok, önsegítő kezdeményezések támogatása, létrejöttük, működésük feltételeinek segítése.
Az intézmény, mely regionális szempontból is jelentős szerepet tölt be, kb. 200.000 látogatót fogad évente, heti átlagban 100 órás nyitva tartással.

Feladataink közé tartozik többek között a műsorszervezés és szolgáltatás, az ifjúsági és gyermek korosztály körében történő információs és tanácsadó szolgáltatás. Továbbá nagy figyelmet fordítunk a városi civil és diáktevékenység kibontására, támogatására. Az intézményen belül működik a Patent Diákiroda, a Civil Iroda, az Áldozatvédelmi Iroda és a városi Tourinform Iroda is, valamint az Ifjúsági Házhoz tartozik még a Munkácsy Emlékház, mely a tárlatvezetések mellett szintén otthont ad rendezvényeknek. Megközelítőleg 30 gyermek és diákcsoportot működtet, támogat az Ifiház, melyek számára helyet biztosít, segíti forrásaik előteremtését, ellátja pályázataik koordinációs feladatait.
Az elmúlt években sor került az intézmény technikai és infrastrukturális hátterének fejlesztésére, melynek során az épület termei alkalmassá váltak "kis színházi" produkciók megvalósítására, igényes komolyzenei produkciók lebonyolítására, táncszínházi produkciók rendezésére. A megújult terem és az új technika megfelelően szolgálja az Ifjúsági Házban működő amatőr és hivatásos művészeti csoportok munkáját.Az Ifiház munkatársai
Kapcsolat

Csabai Ifiház

Megye: Békés

Település: Békéscsaba


5600 Békéscsaba, Pf. 60.
Telefonszám: 66/449-222/136
E-mail: ifihaz@ifihaz.hu
Weboldal: www.ifihaz.hu