Forrás Gyermek és Ifjúsági Központ
Kategóriák: Szabadidő központ
Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház Eger, Bartók Béla tér 6.EKMK - Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház Eger, Bartók Béla tér 6.1972-től 1991-ig Megyei Úttörőház
1991-től 2006-ig Forrás Gyermek-Szabadidőközpont
2006-tól Forrás Gyermek és Ifjúsági Központ
2006. március 9-i közgyűlésén Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata a célközönség és a kulturális-közművelődési tevékenység bővítéséről hozott határozatot. A felújított és megújított intézmény az ifjúsági programokkal és ifjúsági közösségek befogadásával járult hozzá az önkormányzati ifjúsági feladatok ellátásához. A félmilliárd forintos címzett minisztériumi és önkormányzati beruházás révén megvalósult felújítás és bővítés során a "Forrás" alapterülete csaknem a kétszeresére nőtt. Önálló, új és korszerűen felszerelt színházteremmel, esztétikus installációkkal felszerelt galériával, és öt műhelyteremmel bővült.
E feltételek a fiatalok önálló kezdeményezéseinek a befogadását, fesztiválok, versenyek, színjátszás, zenei programok, ifjú tehetségek kiállításait és koncertjeit, szabad művészeti műhelyekben való alkotást, óriás játszóházak és játszónapok szervezési lehetőségét nyújtották, és egy "társalgó" közösségi tér kialakítását tették lehetővé a 6-14 éves korosztálynak.
2008. január 1-től a Művészetek Háza Kht. Eger és a Bartakovics Béla Művelődési Központ integrációjával, Egri Kulturális És Művészeti Központ.
Az egri Kulturális és Művészeti Központ részeként az épület továbbra is elsősorban a gyermek rendezvényeknek ad helyet, és széles kínálattal fogadja a gyermek (és ifjúsági) korosztályt:
A legkisebbek az óvodások, csoportos és hétvégi "egyéni" , ill. családi játszóházakban, "ovis néptánc" programokon fejleszthetik képességeiket: kézügyességüket, ének-zene-tánc tudásukat, ritmus érzéküket, rajzpályázatokon vehetnek részt. A nagyobbak a képző-, ipar-, táncművészet és színjátszás alapjaival ismerkedhetnek, saját kezűleg kipróbálhatják népművészetünk sokszínű ágát, pályázatokon, versenyeken vehetnek részt, játszóházak, táborok, túrák, sportrendezvények, művészeti fesztiválok résztvevői lehetnek, ha a "Forrás" látogatói.
Nyári táboraink sokféle tematikájában kreatív elemekkel jelenik meg az egészséges életmód, a tehetséggondozás, a környezeti nevelés. Valamennyi sok játékkal, extra programelemekkel nyújtja a rekreációt.


Kapcsolat

Forrás Gyermek és Ifjúsági Központ

Megye: Heves

Település: Eger


3300 Eger, Bartók Béla tér 6.
Telefonszám: 36/517-555
E-mail: forrinf@chello.hu
Weboldal: www.forras.agria.hu