Kézművesporta - Népi Játszóház
Kategóriák: Játszóház
Portánkon folyamatos alkotómunka folyik, így a látogató mindig betekintést nyerhet valamilyen kézműves mesterségbe. Nálunk megismerkedhet a bőrözés, csipkeverés, csuhézás, gyertyakészítés, gyékényezés, gyöngyözés, kékfestőzés, rafiafonás és rongybabakészítés rejtelmeivel.
Ha szeretné kipróbálni valamelyik mesterséget, nálunk arra is van lehetőség. Kicsiktől – nagyokig mindenki megtalálhatja a számára megfelelő foglalkozást, ahol megtapasztalhatja, hogy a különböző természetes alapanyagok hogyan alakulnak át a megmunkálás során.
Mi a legapróbbakra is gondoltunk. A kicsiket játszósarok várja hintalóval és rongybabákkal. Az ügyesebbek kipróbálhatják, hogy milyen magas "ólat" tudnak építeni a kukorica csutkájából. Mit rejt a zsák? - anyagismereti játék mindenkinek.

A 2009-es évtől népi ügyességi játékokat lehet kipróbálni az udvaron: diótörés, karikadobás, kockázás stb... (csak jó idő esetén tudjuk biztosítani)
A kézműves foglalkozásaink és népi játszóházunk nemcsak csoportok és gyermekek számára elérhető, azokon bárki részt vehet, aki kedvet kap az alkotáshoz és játékhoz!
Foglalkozásokat a nyitva tartási időben bárkinek szívesen tartunk, de előzetes egyeztetés alapján egyéb időpontban is kinyitunk!
Csoportoknak javasoljuk az előzetes bejelentkezést!
Kapcsolat

Kézművesporta - Népi Játszóház

Megye: Nógrád

Település: Hollókő


3176 Hollókő, Kossuth út 53.
Telefonszám: 06-20-569-7525
E-mail: tundekiss@freemail.hu
Weboldal: www.kezmuvesporta.hu